Home » Contact

Contact


* Verplichte velden

Naam*

Telefoon*

E-mail*

Bericht*

Vul afbeelding tekst in*

Antibiotica

Antibiotica - Colloidaal Goud

Er is meer kennis over antibiotica nodig! Iedereen zou beter moeten worden voorgelicht wanneer deze geneesmiddelen, die bacteriën bestrijden, wel of niet helpen, hoe het gebruik (misbruik) ervan kan worden voorkomen en hoe het grote gevaar van resistentie kan worden tegengegaan. Steeds meer bacteriesoorten worden namelijk ongevoelig voor antibiotica door onzorgvuldig en overmatig gebruik ervan! Daardoor kunnen ziektes die nu nog te genezen zijn, zoals blaas- of longontsteking, weer levensbedreigend worden.

Infecties

Infecties - Colloidaal Goud

Wanneer moet ik antibiotica gebruiken? Antibiotica helpen niet tegen infecties die zijn veroorzaakt door virussen, zoals bij griep of verkoudheid. Antibiotica werken alleen bij bacteriële infecties. Alleen een arts kan de juiste diagnose stellen en bepalen of antibiotica nodig zijn. Gebruik daarom alleen antibiotica wanneer ze zijn voorgeschreven door een arts en volg de aanwijzingen voor het juiste gebruik. Op deze manier is de kans op resistentie kleiner.

Resistentie

Resistentie - Colloidaal Goud

Antibioticaresistentie staat hoog op de agenda van de Europese Unie. Het is van groot belang om onder meer het onzorgvuldig gebruik van antibiotica terug te dringen. Zijn er alternatieven voor de reguliere antibiotica? In Europa vallen elk jaar ongeveer 25.000 doden door antibioticaresistentie en is er sprake van miljarden euro's aan vermijdbare zorgkosten, die bijvoorbeeld worden veroorzaakt door extra ligdagen en maatregelen om patiënten in isolatie te verplegen. Het probleem is werkelijk urgent! De roep wordt steeds groter voor wereldwijde samenwerking op het gebied van gezondheidszorg, veterinaire (dieren) zorg en milieu. Waarom krijgt Colloïdaal Zilver geen aandacht in de medische wereld als veilig alternatief tegen vele schadelijke bacterien?

Ouderen

Ouderen - Colloidaal Goud

'Ouderen krijgen te vaak onnodig antibiotica' Een op de vier antibioticakuren in verpleeg- en verzorgingshuizen wordt onnodig voorgeschreven, onder andere omdat bewoners vaak zelf niet goed in staat zijn om aan te geven waar ze last van hebben. Gevaarlijk; antibioticagebruik leidt op den duur tot resistentie, waardoor patiënten helemaal niet meer beter worden als zij een infectie hebben. Dat stelt Laura van Buul van het VU medisch centrum in haar promotieonderzoek.

verzorging

verzorging - Colloidaal Goud

Infectieziekten zoals blaasontsteking en longontsteking komen veel voor bij bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen en worden meestal behandeld met antibiotica. Het veelvuldig gebruik van antibiotica kan leiden tot antibioticaresistentie, wat betekent dat bacteriën die de infecties veroorzaken niet meer reageren op de toegepaste antibiotica. De patiënt wordt dan niet beter.

kracht

kracht - Colloidaal Goud

Wees bewust van je keuzes bij wat je voelt en bij je past. Intergreer je keuzes in je dagelijkse structuur en menselijk bestaan. Stimuleer je eigen gezondheid en ervaar haar als belangrijk en waardevol. Ervaar levenslust! Is het iets vanzelfsprekends, komt het aanwaaien? Neem zelf verantwoordelijkheid voor je eigen gezondheid zowel lichamelijk als geestelijk, elke dag! Stimuleer je prachtige lichaam en haar weerstand, blijf ze onderhouden, Door zelf je verantwoordelijkheid hierin te nemen, vergroot je niet alleen je autonomie, maar kom en blijf je ook meer in je 'Kracht' staan.